anti cellulitte 2Colosseum Spa har siden oppstarten jobbet mye med massasje, og det har blitt en av hjørnesteinene i vår bedrift. Vi er svært profesjonelle, og har stor yrkesstolthet. Alle våre terapeuter har utdannelse i faget og bred erfaring, og vi tilbyr en rekke forskjellige typer massasje.

«En klassisk massasje, takk»

En klassisk massasje behandler og forebygger muskel- og leddplager ved manuell bearbeiding av muskler og bindevev. De mest kjente fordelene ved klassisk massasje er reduksjon av muskelspenninger og relaterte plager. Det finnes likevel en rekke andre fordeler som kanskje ikke alle kjenner til.

Massasje kan øke leddmobilitet, blod- og lymfegjennomstrømning i muskulatur og bindevev, samt bidra til fysisk og psykisk avkobling og velvære. Også mange smertetilstander kan lindres ved massasje, flere betennelser i senefester er ofte forårsaket av muskelspenninger eller triggerpunkt. Massasje har også denne effekten på kroppen:

  • Fremskynder restitusjon etter trening, skade eller inngrep.
  • Øker leddmobilitet.
  • Øker forbrenningen.
  • Demper smerter fra muskelspenninger og kramper.
  • Øker blod- og lymfesirkulasjon og demper ødemer.
  • Opprettholder og styrker hudens funksjon; Den økte blodsirkulasjonen fører til at collagenfibrene i huden stimuleres. Dette bidrar til at elastisiteten, styrken og cellefornyelsen øker.
  • Øker nivået av hvite blodceller i blodet, særlig av typen lymfocytter. Lymfocyttene er viktige for immunforsvaret.
  • Bra for fordøyelsen; Massasje forebygger forstoppelse. Fordøyelsessystemet reagerer raskt på stress, spenninger og angst.

Les mer: Fakta om massasje

Hva er idrettsmassasje?danny-med-kunde

Idrettsmassasje skiller seg fra klassisk massasje ved at den oppleves “hardere”, og er mer spesifikk på enkelte kroppsdeler ofte i form av tøyninger. Idrettsmassasje brukes for å korrigere Smerter/uregelmessigheter i muskulatur med manipulasjon av bløtvevet.

Idrettsmassasje stimulerer kroppen til å reparere skadet eller stresset vev. Behandlingen vil fremskynde restitusjon og heling prosesser. I tillegg til å behandle- og forebygge skader hos idrettsutøvere er idrettsmassasje godt egnet for de som har plager etter langvarig stillesittende arbeid, dårlig holdning eller belastningsskader som følge av ensidige bevegelser.

Les mer: Massasje for gravide

Triggerpunkt massasje

Et triggerpunkt er et aktivt ømt punkt i muskulaturen, som ofte stråler ut til et annet område på kroppen. Triggerpunktene er hyperirriterte områder, og kalles, misvisende nok, muskelknuter.

Ved å påvirke triggerpunktet, stimuleres blodsirkulasjonen i det ømme området, og utløser en prosess hvor avfallsstoffer blir fraktet bort, som bidrar til å lindre, eller løse plagen.

Triggerpunktmassasjen er en dyptgående terapeutisk massasje, og brukes ofte som en del av andre massasjeformer for å få best mulig resultat ved smertetilstander. Behovet for å kombinere ulike massasjeformer, avgjøres i behandling, og tilpasses deretter det aktuelle området.

Se mer: Våre massasjer

Massasje kan benyttes ved følgende tilstander:

Massasje kan med hell benyttes ved disse tilstandene; Smerter, betennelsestilstander, utmattelse, stress, nedsatt fleksibilitet, muskelspasmer og kramper, ved overanstrengelse i muskulatur, nedsatt blodsirkulasjon, treg fordøyelse, hodepine, søvnproblemer og behov for restitusjon.

Massasje har en bevist effekt på alle disse tilstandene, og har som nevnt en rekke positive innvirkninger på det fysiske og psykiske velværet.

Massasje bør ikke benyttes ved feber, infeksjoner, enkelte hudsykdommer, når du har åpne sår eller bakterielle inflammasjoner og betennelser.

Hvis du er i tvil, spør oss eller din lege.

Massasje-etikette

Som medlemmer av Norges Massasjeforbund, følger vi rekke etiske regler for å sikre kvalitet og seriøsitet. Våre muskelterapeuter har taushetsplikt og behandler alle besøkende med gjensidig respekt og diskresjon.

Når du skal få utført behandling hos oss, er det fint om du kommer 15 minutter før timen begynner. Da har du god tid til å skifte, og fylle ut egenmeldingsskjema som hjelper oss med å gi deg best mulig behandling.

Velg en seriøs massør

Klassisk Massører og Massasjeterapeutene på Colosseum Spa har alle en godkjent utdanning og bred erfaring. Noen i teamet har utdannelse fra Axelsons, andre har utdannelse fra andre land med en idrettsterapeutisk spesialitet, mens noen også har en mastergrad i fysioterapi i tillegg.

Visste du 50% av sykefravær skyldes muskel-, skjelett og nerveplager?

Rapporter viser at over 50% av sykefraværet ved norske bedrifter skyldes plager i muskel, skjelett og nervesystem. Som et ledd i bedriftshelsetjenestens forebyggende tiltak kan vi tilby behandlende massasje. Les mer om bedriftsavtale på massasje her.

 

Har du spørsmål om massasje? Still dem gjerne i skjemaet under.

Har du spørsmål?

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.