Massasje er ikke bare deilig, det har mange helsefordeler også.

Slik virker Massasje

Det er flere grunner til at massasje har vært brukt i behandlinger gjennom tusenvis av år. I vår kultur begynner vi først nå å forstå nå hvilken enorm virkning massasje har på helsen vår – både den kroppslige og den mentale.

Gamle helsetradisjoner kombineres i dag med nye teknikker og utallige undersøkelser og forskningsrapporter viser at det virkelig er verdt å unne seg litt pleie i den ellers så stressfylte hverdagen.

Å få massasje er både avslappede og forfriskende. Når kroppen løser opp spenninger er det som en vekt løftes og man får økt følelse av letthet og velvære.

Massasjen virker inn på hele kroppen og bidrar til at den generelt sett fungerer bedre. Men like viktig er det at massasje har en positiv effekt på selvfølelsen og kan løse opp emosjonelle blokkeringer og øke vår mentale klarhet.

Mange idrettsutøvere bruker oss på massasje.

Slik virker det:


Massasje virker avslappende på kroppen og gir økt velvære og indre ro, men visste du at regelmessig massasje kan holde rynkene unna og cellulittene i sjakk?
Her er noen av massasjens mange positive effekter:

  • Huden: Massasje forebygger rynker. Den økte blodsirkulasjonen fører til at collagenfibrene i huden stimuleres. Dette bidrar til at elastisiteten, styrken og cellefornyelsen øker. Aktiviteten i svettekjertlene og fettkjertlene som fukter huden reguleres og huden kvitter seg raskere med døde hudceller. Dette gir en friskere glød. Dessuten vil den økte blodsirkulasjonen også påvirke forsyningen av nødvendige næringsstoffer som behøves for å få sunt hår og streke negler.
  • Musklene: Massasje gir bedre kroppsholdning ved å hjelpe spent muskulatur tilbake til en mer balansert posisjon. Korte, spente muskler, strekkes og slapper av, og de får tilbake sin elastisitet og bevegelighet. Dette er årsaken til at idrettsutøvere ofte bruker massasje både før og etter trening. Musklene heles raskere og krampe og stivhet reduseres.
  • Sirkulasjon – lymfesystem: Massasje bidrar til at du puster dypere og til at blodårene utvider seg. Dette bedrer sirkulasjonen og gir blodet oksygen. Økt sirkulasjon betyr også at oksygen og næringsstoffer effektivt når frem til musklene. Lymfesystemet har ingen egen pumpe, slik som hjerte er for blodet, og er derfor avhengig av muskelaktivitet for å fungere godt. Dessuten vil den økte sirkulasjonen bidra til at vitale næringsstoffer fraktes til nyrer og lever, som er viktige renseorganer. På den måten bidrar massasje til at avfallstoffer mer effektivt fraktes ut av kroppen.
  • Fordøyelsen: Massasje forebygger forstoppelse. Fordøyelsessystemet reagerer raskt på stress, spenninger og angst. Massasje reduserer stress og bidrar dermed til at fordøyelsen bedres. Dette kan redusere forstoppelse og luftplager.
  • Immunforsvar: Stresshormoner har dårlig innflytelse på immunforsvaret. Undersøkelser viser at nivået av stresshormonet kortisol synker under massasje og at regelmessig massasje dermed styrker immunforsvaret.
  • Frigir lykkehormoner: Massasje fremmer avslapping. Undersøkelser viser at massasjelignende berøring frigjør et hormon som kalles oxytocin- det såkalte kjærlighets – og avslapningshormonet. Oxytocin har en rekke positive effekter på kroppen. Det roer sinnet, reduserer stress, senker blodtrykket og hever smerteterskelen.
  • Påvirker din mentale tilstand: Massasje av hodebunnen har viset seg å ha stor virkning på den mentale tilstanden. Forskning vier at den fysiske oppløsningen av muskelspenninger og den økte blodstrømmingen til hjernen gir en sterkere følelse av klarhet, bedre konsentrasjonsevne og mindre irritabilitet.
  • Gir næring til Sjelen: Massasje kan også virke på kroppens energibalanse gjennom chakrasystemet. Ved å gi kroppen og sjelen næring gjennom massasje, vil man kunne oppnå en dyp følelse av fred, ro og balanse. Etter en massasje føler man seg mer i ett med seg selv. Noen rapporterer at de får et bedre perspektiv på livet og bedre sans for humor. Dessuten føler mange seg mer avslappet og komfortable i sin egen kropp.