Påskeferien er allerede i gang for mange og for en nordisk vinterhud er det flere ting det er viktig å huske på. Her er våre anbefalinger for en god og fresh påske, enten du skal til fjells eller bli i byen.

Det er viktig å gå til innkjøp av en solkrem som inneholder ingredienser som både pleier og gir god solbeskyttelse. Daglig bruk av krem med solfaktor og solkrem vil kunne redusere risikoen for at huden din blir brent og flasser. Solkrem sørger for en finere glød og vakker farge som varer lenger uten skader på huden.

Visste du at..?

De fleste solkremer mister effekten når de har ligget lenge etter åpning? Det betyr at solkremen du kjøpte i fjor sommer ikke har like høy faktor nå som da du kjøpte den for 8 til 10 måneder siden. I verste fall har den mistet all effekt og du risikerer å bli solbrent selv om du smører deg godt og ofte.

Områder som er ekstra utsatt for solbrenthet og hudkreft:

  1. Ansiktet: Til ansiktet anbefaler vi faktor 30 til 50 ettersom hvor lys/blek hud du har eller hvor lenge du oppholder deg i solen. Spesielt utsatt kan være pannen, nesen og under øynene (der hvor solbriller hviler på huden).
  2. Hals og bryst: Både halsen og brystet har tynn og sart hud, som ikke så ofte ser sollyset i løpet av vinteren. Til disse områdene anbefaler vi samme faktor som for ansiktet.
  3. Hender: Du visste kanskje ikke at hendene er en av de største kildene til hudkreft? Glem derfor ikke å smøre hendene dine også når du likevel smører deg i ansiktet.

Skal du på påskefjellet?

På fjellet er huden din ekstra utsatt. Det kan være en kombinasjon av lav temperatur, direkte sol og solrefleksjon, i tillegg til lange skiturer. Mange opplever at huden blir fuktfattig og sensitivisert i etterkant. I verste fall kan huden bli brent, hvilket øker både risikoen for hyperpigmentering, aldring og i verste fall hudkreft.

Her er noen av våre favoritter innen solprodukter som gir glød, pleie og beskyttelse:

1. Elixir Ultradefense SPF 30:

Første solkremen i Skandinavia med reparerende enzymer! En unik krem med trippel beskyttelse. Inneholder både UVA/UVB filter, et kompleks av ulike antioksidanter og DNA-enzymer.
På bildet til høyre: Ultradefense Face and Body Gel – med sin reparerende, forebyggende og fuktighetsgivende effekt er dette en «all-round» gel, men også et avansert After Sun produkt. Virker beroligende, lindrende og helende på huden.

images

2. Elisabeth Arden Pro Triple Action Protector SPF 50:

Et banebrytende, nytt anti-aldringprodukt med en unik kombinasjon av beskyttende ingredienser. DNA Enzyme Complex ™, et svært proteinbeskyttende antioksidantkompleks og bredspektret solbeskyttelse SPF 50 med fysisk filter, er kombinert i en fuktighetsgivende formulering med en universell fargetone som passer for alle hudtyper. Et må ha produkt!

TAP-50-Hero-with-carton-finalcmyk3. MATIS Reponse Soleil Sun Protection Cream SPF 30:

Høy beskyttelse i solen for alle hudtyper. Lett å påføre, gir ingen “fet” følelse på huden. Protection Cream SPF 30 er laget for å beskytte mot solbrenning og for tidlig aldring av huden.

visuel-pdt-site-rs-creme-30

 

Bypåske?

Selv om du ikke drar til fjells, kan solen lett overraske en vinterblek hud på byvandring. Dersom det er mildvær og du ikke trenger beskytte huden i ansiktet med kuldekrem, anbefaler vi at du bruker en ansiktskrem med solbeskyttelse. Det vil forebygge for tidlig aldring av huden din og gi en mer langvarig glød og brunfarge.

Vi har flere dagkremer i butikken vår, med ulik grad av solbeskyttelse, som er lette og gir langvarig beskyttelse. Våre dyktige hudpleiere står klare til å hjelpe deg med å finne riktig krem til akkurat din hud.

Velkommen til oss i påsken!

Vi holder åpent:

Mandag 10. april kl.  10.00-20.00
Tirsdag 11. april kl.  10.00-20.00
Onsdag 12. april kl.  10.00-20.00

Påskeaften 15. april kl 10.00-17.00