Her får du tips til hvordan du kan opprettholde en frisk og fin hud gjennom alle påkjenningene påskeværet tar med seg.

Påskeferien er allerede i gang for mange og for en nordisk vinterhud er det flere ting det er viktig å huske på. Her er våre anbefalinger for en god og fresh påske, enten du skal til fjells eller bli i byen.

Det er viktig å gå til innkjøp av en solkrem som inneholder ingredienser som både pleier og gir god solbeskyttelse. Daglig bruk av krem med solfaktor og solkrem vil kunne redusere risikoen for at huden din blir brent og flasser. Solkrem sørger for en finere glød og vakker farge som varer lenger uten skader på huden.

Visste du at..?

De fleste solkremer mister effekten når de har ligget lenge etter åpning? Det betyr at solkremen du kjøpte i fjor sommer ikke har like høy faktor nå som da du kjøpte den for 8 til 10 måneder siden. I verste fall har den mistet all effekt og du risikerer å bli solbrent selv om du smører deg godt og ofte.

Områder som er ekstra utsatt for solbrenthet og hudkreft:

  1. Ansiktet: Til ansiktet anbefaler vi faktor 30 til 50 ettersom hvor lys/blek hud du har eller hvor lenge du oppholder deg i solen. Spesielt utsatt kan være pannen, nesen og under øynene (der hvor solbriller hviler på huden).
  2. Hals og bryst: Både halsen og brystet har tynn og sart hud, som ikke så ofte ser sollyset i løpet av vinteren. Til disse områdene anbefaler vi samme faktor som for ansiktet.
  3. Hender: Du visste kanskje ikke at hendene er en av de største kildene til hudkreft? Glem derfor ikke å smøre hendene dine også når du likevel smører deg i ansiktet.

Skal du på påskefjellet?

På fjellet er huden din ekstra utsatt. Det kan være en kombinasjon av lav temperatur, direkte sol og solrefleksjon, i tillegg til lange skiturer. Mange opplever at huden blir fuktfattig og sensitivisert i etterkant. I verste fall kan huden bli brent, hvilket øker både risikoen for hyperpigmentering, aldring og i verste fall hudkreft.

Her er noen av våre favoritter innen solprodukter som gir glød, pleie og beskyttelse:

1. Elixir Ultradefense:

Første solkremen i Skandinavia med reparerende enzymer! En unik krem med trippel beskyttelse. Inneholder både UVA/UVB filter, et kompleks av ulike antioksidanter og DNA-enzymer.

  • Ultradefense SPF 30+: Reparerende krem med fysisk SPF 30+ er kremen for alle som trenger UV-beskyttelse da den gir mye fukt uten å bli fet eller hvit på huden, men i tillegg reparerer og forebygger skader.
  • Ultradefense SPF 50: Reparerende gel med SPF 50 med både UVA- og UVB-filter, enzymer og antioksidanter. Den er egnet for alle hudtyper, men spesielt for de med oljete hud, eller de som vil forebygge eller allerede sliter med pigmentforandringer i huden da gelkonsistensen får ingrediensene til å jobbe dypere ned i huden.
  • Ultradefense Face and Body Gel: med sin reparerende, forebyggende og fuktighetsgivende effekt er dette en «all-round» gel, men også et avansert After Sun produkt. Virker beroligende, lindrende og helende på huden.

             

2. Priori TETRA SPF 45 Universal Shade & Color Guide:

Nyhetene fra Priori som reparerer, gir fukt og beskytter huden din mot UVA, UVB og infrarød stråling med SPF 45. Kremen kommer både med og uten farge, så om du likte Elizabeth Arden Pro sin TAP(Triple Action Protector SPF 50), kommer du til å elske disse som har tatt over TAP’en sin plass i hyllene. Ett must have-produkt å ha klart for bruk i alle settinger!

3. SkinBetter Science:

SkinBetter Science er nylig kommet med solproduktene du kommer til å elske med en unik kombinasjon av mineral beskyttelse.

  • High Protection SPF 50 Sunscreen Stick: er en unik form for UV-beskyttelse som i tillegg er vann-avstøtende i 80 min. etter påføring. Den glir lett ut på huden, dekker ikke til porer og gir deg en fin glød uten å gjøre deg glinsende.
  • High Protection SPF 50 Sunscreen Compact: er en farget krem kompakt som også beskytter mot UVA- og UVB-stråler, er vann-avstøtende, men i tillegg til å ha farge påføres den som sminke med en applikator/svamp for best dekkevne og resultat.

4. MATIS Reponse Soleil Sun Protection Cream SPF 30:

Høy beskyttelse i solen for alle hudtyper. Lett å påføre, gir ingen “fet” følelse på huden. Protection Cream SPF 30 er laget for å beskytte mot solbrenning og for tidlig aldring av huden.

visuel-pdt-site-rs-creme-30

 

Bypåske?

Selv om du ikke drar til fjells, kan solen lett overraske en vinterblek hud på byvandring. Dersom det er mildvær og du ikke trenger beskytte huden i ansiktet med kuldekrem, anbefaler vi at du bruker en ansiktskrem med solbeskyttelse. Det vil forebygge for tidlig aldring av huden din og gi en mer langvarig glød og brunfarge.

Vi har flere dagkremer i butikken vår, med ulik grad av solbeskyttelse, som er lette og gir langvarig beskyttelse. Våre dyktige hudpleiere står klare til å hjelpe deg med å finne riktig krem til akkurat din hud.

Velkommen til oss i påsken!

Vi holder åpent påsken 2020:

Mandag 6. April kl.  10.00-20.00
Tirsdag 7. April kl.  10.00-20.00
Onsdag 8. April kl.  10.00-20.00
Torsdag og Fredag – STENGT
Lørdag 11. April kl 10.00-17.00
Mandag 13. April – STENGT

 

BOOK TIME                                       KONTAKT OSS                                          VÅRE BEHANDLINGER