Hva er egentlig kjemisk peeling, og hva hjelper det mot?

Nye effektive behandlinger for din Hud

Våre kjemiske peelinger har dokumentert effekt og er utviklet av hudleger og spesialister. Behandlingene benevnes som medisinske hudpleie eller cosmecuticals.

Kjemisk peeling – hva er det

Kjemsik peeling er en annerkjent metode for effektiv hudfornyelse og reparering av ulike hudskader som rynker, akne og andre uønskede hudtilstander. Kjemisk peeling er stabiliserte fruksyrer, melkesyrer og A vitaminsyrer i ulike styrker. Virkestoffene har lavere pH verdi enn hudens egen og produserer kontrollert skade som fremmer produksjon av ny hud med forbedret utseende.

Hvorfor velge en kjemisk peeling

Egnede områder er ansikt, hender og nakke. Behandlingen fører til forbedring av solskader, rynker, akne arr, kviser, grov hud, grove porer og misfarging ( inkludert melasma, fregner og alders flekker).

Ved problemer med pigmentering og solskader vil du få en forbedret hudfarge og et jevnere pigment. Det stimulerer kollagen produksjonen, og hudoverflaten blir myk, fast og stram. Ved andre skader i huden som akne eller for tøff behandling av huden vil peelingen trenge ned og starte reparering nedenifra.

Hvordan utføres en kjemisk peeling

Våre hudterapeuter og sykepleiere er utdannet og kurset i behandlingene de utfører. I en første gangs konsultasjon avgjøres det hvilken peeling som passer huden din og deg. Det er også individuelt tilpasset i forhold til dine ønsker og forventninger til effekt og resultat.

I behandlingen renses huden for oljer og smuss og får en forberedende «prepping ». Så påføres den valgte peelingen som behandler og løser skånsomt opp det ytterste hud laget. Styrken av kjemisk peeling beror på peelingløsningens ingredienser, konsentrasjon og lengden på kontakttid med huden. Avhengig av styrken og hudens tykkelse, oppleves det en mild grad av « kribling» / varm kløende følelse når den er i kontakt med huden. Etter få minutter fjernes peelingen og huden nøytraliseres, påføres serum, fuktighetskrem og SPF beskyttelse. Etter dette føles huden frisk og glatt uten ubehag.

Du kan oppleve rødhet på behandlingsdagen og merkbar flassing i noen dager. Eventuelle rødhet kan dekkes med makeup. Vi anbefaler ikke fysisk aktivitet samme dag og du bør planlegge i forkant av en stor begivenhet, mens de fleste aktiviteter kan gjenopptas umiddelbart.

Det er viktig med oppfølging og hjemme program i etterkant av behandling og underveis i kur.

Overfladisk peeling med for eksempel glykosyre forbedrer tilstander som akne og misfarging. Dypere peeling reduserer pigmentering, brune skjolder og rynker.

Hvor ofte bør jeg ta en slik behandling

Oppfølgende behandlinger med kjemiske peelinger resulterer i en frisk, jevn, sunn og ren hud.. For raskere resultater anbefales det å ta en kur med 6 – 10 behandlinger over en periode. Etter en kur kan du velge en «fresh up behandling» med jevne mellomrom

Effekten og resultatene avhenger av hvilken type peel som blir benyttet, hvor omfattende behandlingen var, om du har gjentatt flere behandlinger og hva du gjør i ditt hjemme program.

Etter kjemisk peeling kerver huden rehabilitering, særlig de dypere og mer omfattende behandlinger. Huden blir følsom og krever kontinuerlig behandling med fukt, antioxidanter og solbeskyttelse. Det er ikke risiko for komplikasjoner dersom en følger hudterapeutens anbefalinger.

 

EA Pro Peel

EA Pro har utviklet et helt nytt konsept innen kjemiske peelinger. Behandlingene utføres som medium ( 30%) eller sterk (50%) pelling

Medium peel – enkeltbehandling: Kr. 800
Medium peel – som kur 6 ganger: Kr. 3600

Sterk peel – enkeltbehandling: Kr. 1200
Sterk peel – som kur 6 ganger: Kr. 6000

Forbehandling: EA Pro Hud program i 2 uker ( anbefales)
Konsultasjon før peeling utføres kostnadsfritt.
 Duvè Mediac TCA Peel

Duvè Medica har utviklet et medisinsk hud program, helt uten farlige innholdstoffer, der virkestoffene reparerer skadede hud celler, slik at du får tilbake huden du engang hadde.

TCA er en ikke-giftig substans som har vært brukt ved peel-behandlinger i mer enn 30 år. TCA’s virkemekanisme er at når peelen penetrerer ned i huden så koagulerer TCA hud proteiner. Dette viser seg som hvite prikker på huden og en frostlignende hud. Frost tegnene har gjort at kunnskapen har utviklet seg og graden av frost har gitt svar på hvor dypt ned i huden peelen har nådd

Nyere forskning har lært oss at i stede for å gjøre en dyp og kraftig peel, så kan peelen i stede gjøres mildere og i stede gjentas flere ganger.

  • En mildere, men effektiv peel, som gjøres 4 ganger med ca en ukes mellomrom
  • Frembringer en kontrollert avskalling av døde og skadede celler fra hudens overflate
  • Resulterer i at nye og friske celler aktiveres og gir en jevnere og mykere hud
  • Strammer opp huden
  • Reduserer rynker og linjer

Behandlingen gjennomføres som enkeltbehandling eller som en kur

Forbehandling: Duvè Medica Hudprogram i en hudsyklus ( 6-8 uker)

TCA Light Peel enkeltbehandling Kr.1200
TCA Light Peel som kur 4 ganger Kr.3600

 

Ta kontakt med oss på Colosseum Spa her om du har spørsmål om kjemisk peeling, eller ønsker å booke en time som passer for deg.

Kontakt oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.