Det viktige kollagenet - hvordan vedlikeholde og erstatte?

Microneedling 2

Hva er kollagen?

Kollagen er det proteinet som det finnes mest av i kroppen. Kollagenfibrene fungerer som «lim» og binder sammen, gir styrke og fasthet til bindevevet i hele kroppen. Kroppen produserer sitt eget kollagen, men fra ca 25 års alderen avtar produksjonen gradvis.

Hudens kollagen

Kollagenet i huden dannes i dermis, det mellomste hud laget. Der samarbeider det med elastin og hyaluronsyre for å danne en sterk og smidig hudstruktur, spenst og ingen rynker.

I ung alder består huden av så mye som 75% kollagen. I ung hud, som ikke har blitt utsatt for sol, er kollagenet organisert i bunter. Disse støtter opp huden og gir den fasthet. Det er solen som er den viktigste årsaken til tap av kollagen, da det danner et høyt innhold av frie radikaler som bryter ned kollagenet.Til tross for at vi ikke kan stoppe hudens biologiske aldringsprosess (styrt av gener), så er det fullt mulig å påvirke de ytre faktorene. Solens stårler, stress, søvnmangel, røyking og tørr forurenset luft er alle faktorer som påvirke huden negativt, men som vi kan gjøre noe med. I tillegg finnes det i dag en menge metoder og produkter man kan benytte for å gjenoppbygge tapt kollagen.

En behandling som hjelper for å gjenoppbygge tapt kollagen

Microneedling stimulerer hudens naturlige kollagen og bidrar til forbedret struktur. Dette er behandlingen for deg som ønsker å friske opp og fornye gløden. Microneedling er viser gode resultater på linjer, arr og pigmentflekker. Behandlingen består av en rens, microneedling med konsentrater som booster huden og avsluttes med en maske som tilfører fuktighet og virker opp strammende.