Vi introduserer PRF-behandling i vår klinikk! - Hudfornyelse ved hjelp av ditt eget blod

PRP (Platelet Rich Plasma)

Behandling med PRP (Platelet Rich Plasma) har vært benyttet lenge allerede. Behandlingen brukes medisinsk, men har også blitt en populær kosmetisk og hudfornyende behandling. PRP er kanskje best kjent under navnet Drakulabehandling, noe som nok også har bidratt til å gjøre den til en kommersiell suksess. 

PRF (Platelet Rich Fibrin) – overtar for PRP

I den siste tiden har PRF (Platelet Rich Fibrin) tatt mer og mer over for PRP. Det er en vesentlig forskjell på disse behandlingene som gjør at man sier at PRF er andre generasjons blodplasma-behandling.w

Både PRP og PRF utføres ved at man tar en blodprøve av pasienten, før man sentrifugerer blodet i en viss hastighet og tid. Blodet skiller seg, slik at man sitter igjen med et plasma (blodserum) med de stoffene i blodet man ønsker å injisere tilbake i ledd og hud for å oppnå en ønsket regenererende effekt. PRP og PRF sentrifugeres ulikt, og forskerne har funnet frem til at PRF har bedre effekt. Denne teknikken benytter vi i våre klinikker, under kyndig veiledning av Dr. Richard Miron.

 

 

Uttrykk du bør kjenne til:

PRP (Platelet Rich Plasma)

PRF (Platelet Rich Fibrin)

i-PRF (injectable Platelet Rich Fibrin)

Hva gjør PRF for huden din?

PRF passer deg som foretrekker å bruke kroppens egen regenerative kraft til å forynge huden. PRF har følgende effekter på generell hudtilstand:

• Linjer og rynker reduseres

• Gir generell hudfornyelse

• Reduserer aknearr

• Reduserer strekkmerker

• Øker volum i hud og lepper

Siden iPRF høstes fra pasientens eget blod, er det ingen risiko for allergiske reaksjoner. Derfor kreves heller ingen «patch-test».

Hvor lenge varer en PRF behandling?

PRF utføres som en kur med flere behandlinger fordelt på seks til åtte ukers mellomrom. Hvor mange behandlinger du trenger avgjør du i samarbeid med din terapeut. Det umiddelbare resultatet varer vanligvis i ca. tre uker, men behandlingen jobber i huden langt utover dette. Den langsiktige effekten som øker volum, virker oppstrammende, øker kollagenproduksjonen og gir deg bedre hudkvalitet blir først synlig etter 6 uker, med stadig økende synlighet de følgende tre til fire månedene, fordi cytokiner, vekstfaktorer og stamceller fortsetter å produsere kollagen lenge etter den første behandlingen. Dette resultatet varer i ca. ett år, og du kan nå bare vedlikeholde resultatet. 

Hvor lenge varer effekten av i-PRF?

Avhengig av område og utfordring må du ofte gjøre noen PRF-behandlinger over litt tid. Huden må også få tid til å jobb med dette, men siden det er pasientens eget kollagen som genereres, kan effekten vare fra ett til to år. Dette skyldes at cytokiner, vekstfaktorer og stamceller fortsetter å produsere kollagen lenge etter den første behandlingen. 

Hva er egentlig forskjellen på PRP og PRF?

Cytokiner er et av virkestoffene som skilles ut ved en blodplasmabehandling. Dette er signalmolekyler som blir laget av cellene. De kontrollerer immunsystemet, bekjemper sykdom og regenererer cellene. I PRF blir cytokinene fanget og beholdt inne i fibrin (som er et sterkt nett av glykoproteiner). Det finnes ikke bundne cytokiner i PRP. Men både i PRP og PRF finnes det sirkulerende cytokiner.

Man ønsker at cytokinene skal ha virkning så lenge som mulig. Cytokinene i fibrinmassen frigis langsommere enn de som sirkulerer rundt, og vil derfor være til stede på «skadestedet» i lengre tid. Dermed har de en helbredende virkning veldig mye lengre, og derfor har PRF har en bedre virkning enn PRP.

PRF har i tillegg glykaniske kjeder som er lagd blant annet av hyaluronsyre fra blodplater og blod. Disse glykaniske kjedene øker den regenererende prosessen, og er kun tilstede i PRF.

Fibrinholdig plasma har i tillegg en annen konsistens som blant annet egner seg til volumbehandlinger i huden, noe man ikke kan oppnå med PRP.

Usikker på om dette er noe for deg? Book en kostnadsfri konsultasjon hos våre dyktige kosmetiske sykepleiere Bente og Line HER