Visste du at tørr vinterhud kan fremskynde hudaldring?

 Tiden er inne for å unne deg behandlinger som booster huden, og ikke minst, produkter som holder huden myk og balansert gjennom hele vinteren.

Tørr inneluft og kulde er oppskriften på hud i ubalanse. Store temperaturforskjeller på oppimot 40 grader – fra 20 minus ute til 20 pluss inne – bidrar til at huden blir tørr og irritert med kløe og rødhet. Noen utvikler også vintereksem i ansiktet og på kroppen fordi huden mangler fuktighet og evnen til å binde fukt blir redusert. Denne eksemen kjennetegnes i mange tilfeller som atopisk eksem. Varme bad, hyppig dusj og manglende hudbeskyttelse bidrar også til ekstra tørr hud vinterstiden.

De langvarige virkningene av en vinterhud i ubalanse vil være fremskyndet hudaldring – såkalt inflammaging (inflammation + aging). Kontinuerlig ubalanse og irritasjon i huden vil stimulere hudens immunforsvar og samtidig aktivere hudens egne nedbrytende enzymer. Disse enzymene vil bryte ned mer kollagen, elastin og hyaluronsyre enn det huden bygger opp. Bindevevet svekkes slik at linjer og rynker raskere trer fram. For å unngå dette er det viktig å tilpasse hudpleierutinene etter årstiden.

 

Endre dine hudpleierutiner

I disse dager er ikke dine vanlige hudprodukter og rutiner nok til å ivareta hudens pleiebehov. Om vinteren trenger huden rikere og mer beskyttende kremer og mildere renseprodukter. I tillegg bør den eksfolieres to til tre ganger i uken med milde peelinger som inneholder enzymer eller fruktsyrer. Melkesyre er også skånsomt og effektivt. Fuktighetsmaske etter peeling er også viktig for å hjelpe huden med å holde seg fuktet. Kroppshuden trenger også sitt, så vi anbefaler at du bytter ut din vanlige bodylotion med en kroppsolje, og at du unngår å dusje lenge i varmt vann.

Er du ekstra tørr kan en profesjonell kroppsbehandling på dagspa med peeling og innpakning gjøre huden myk igjen. Og hvis du da følger opp med ukentlig peeling hjemme, samt daglig tilførsel av kroppsolje, kan du opprettholde en myk og balansert hud gjennom hele vinteren.

 

Individuelt tilpasset hudprogram

Når det gjelder ansiktshuden bør du gjennomgå en profesjonell hudanalyse før du starter på nye produkter. Dette kan vi hjelpe deg med! Vi gir deg et individuelt tilpasset hudprogram med produkter som vil gi optimal pleie til din hud ut ifra ditt hudproblem. Vi tilbyr også en rekke behandlinger som booster ansiktshuden med masse fukt og pleie, og som i kombinasjon med et spesialtilpasset hudprogram sørger for at huden din holder seg glatt, myk og glødende gjennom hele vinteren. Ta kontakt for en kostnadsfri hudkonsultasjon, så hjelper vi deg.

Les mer om konsultasjonstime med Visia 3D Hudscanning her!